У початок

Україна просить Польщу безперешкодно пропускати через кордон пальне

Під час перемовин український уряд запропонував польський стороні пропускати без будь-яких перепон не лише традиційний список такого транзиту, але і постачання пального, що використовується для оборони й економіки країни.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль за результатами проведення діалогу із польским прем'єр-міністром Дональдом Туском, передає «Дзеркало тижня».

«Ми просили про вільний пропуск через кордон не лише боєприпасів і гуманітарної допомоги, але й пального. Це важливо, бо це безпосередньо стосується питань національної безпеки, і сьогодні також це питання обговорили з паном прем'єр-міністром», – зазначив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр також нагадав, що Польща, як і Україна, віднесла пункти пропуску на кордоні до об'єктів критичної інфраструктури. Він подякував польській стороні за таку ініціативу, що стабілізуватиме відносини країн, особливо в часи війни.

«Ми маємо прогрес щодо зняття блокади», – резюмував очільник українського уряду наслідки перемовин, хоча водночас зазначив, що наразі реалізація планів ще далека до завершення.

Однак, як вважає керівник уряду, є поступ у розв'язанні проблем, що можуть бути причинами непорозумінь між країнами.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти