У початок

Американські буровики другий тиждень посліль скорочують кількість вишок

Цього тижня американські енергетичні компанії скорочують кількість нафтових і газових бурових установок, що працюють другий тиждень поспіль, уперше з середини січня, повідомила енергетична компанія Baker Hughes у своєму звіті.

Кількість нафтових і газових бурових установок, ранній показник майбутньої видобутку, впала на три до 621 за тиждень – до 28 березня.

Компанія Baker Hughes оприлюднила дані про кількість бурових установок у Північній Америці на день раніше, ніж зазвичай, через свято Страсної п’ятниці.

За даними компанії, загальна кількість бурових установок скоротилася на 134, або на 18% менше, ніж торік.

Baker Hughes повідомила, що цього тижня кількість нафтових вишок упала на три – до 506, тоді як кількість газових вишок залишилася без змін і становить 112, що є найнижчим показником із січня 2022 року.

Бурильники врізали одну бурову установку в сланцях Ніобрара в Колорадо й Вайомінгу, в результаті чого загальна кількість там скоротилася до 11, найнижчого показника з грудня 2021 року.

Niobrara – один із семи сланцевих басейнів, про які повідомляє Управління енергетичної інформації США (EIA) у своєму щомісячному звіті про продуктивність буріння. Басейн видобуває близько 712 тис. барелів на день (б/д), що робить його четвертим за величиною видобутком сланцевої нафти регіоном у звіті EIA.

За місяць загальна кількість бурових установок скоротилася на п'ять, при цьому кількість нафтових зросла на три, а газових – скоротилася на вісім, що є найбільшим місячним падінням із серпня.

У І кварталі загальна кількість бурових установок скоротилася на одиницю в п’ятому квартальному збитку поспіль. Кількість нафтових платформ зросла на шість, що стало першим квартальним збільшенням із ІV кварталу 2022 року, тоді як кількість газових вишок скоротилася на вісім.

Кількість нафтових і газових бурових установок скоротилася приблизно на 20% 2023 року після зростання на 33% 2022 року й на 67% 2021 року через зниження цін на нафту й газ, вищі витрати на робочу силу й обладнання через стрімку інфляцію та оскільки компанії зосередилися на виплаті заборгованості й підвищення доходів акціонерів замість збільшення виробництва.

2024 року ф’ючерси на нафту в США зросли приблизно на 15% після падіння на 11% 2023 року. Тим часом ф’ючерси на газ у США впали приблизно на 31% 2024 року після падіння на 44% 2023 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти