У початок

Unimot виходить у сегмент суднового палива

29 квітня Unimot Paliwa, компанія з групи Unimot, підписала лист про наміри з Peninsula Petroleum Limited щодо співпраці між компаніями у постачанні суднового палива в порти Гданська й Гдині. Таким чином Peninsula, провідний незалежний постачальник суднового палива у світі, розширює свою глобальну мережу фізичних постачань до польських портів.

Лист про наміри передбачає співпрацю між компаніями у сфері фізичних постачань суднового палива, зрештою на базі інфраструктури реконструйованого паливного термінала Unimot Group у Гданську. Група Unimot через компанію Unimot Paliwa розпочала діяльність у сфері бункерного палива у березні 2024 року й інтенсивно працює над розширенням своєї діяльності в цій сфері. Однією з таких ініціатив є перемовини про співпрацю з компанією Peninsula, що спеціалізується на постачанні цього продукту по всьому світу.

«Ми задоволені перемовинами, розпочатими з компанією, що надає бункерівні послуги по всьому світу. Співпраця з провідним постачальником суднового палива дозволить нам швидко розширити нашу діяльність у цьому бізнесі й скористатися синергією між Unimot Paliwa, що спеціалізується на імпорті палива до Польщі, й світовим лідером, який хоче вийти на новий ринок. Після підписання листа ми починаємо окреслювати конкретні сфери, в яких могли б розпочати бізнес, і я сподіваюся, що найближчим часом ми повідомимо про їхні наслідки», — говорить Роберт Бжозовський, віцепрезидент правління з торгівлі Unimot S.A.

У рамках перемовин, що тривають, компанії також припускають перехідне рішення, яке дозволить їм активізувати свою діяльність у сфері бункерного палива, поки цільову інфраструктуру не буде побудовано у Гданську. Таким плановим рішенням є бункерування суден за допомогою спеціально сконструйованої баржі (бункера), що працює в районі портів Триміста.

Бункерне/суднове паливо — це спеціальні види палива, призначені для використання морськими суднами. За оцінками Unimot Group, ринок бункерного палива в Польщі, завдяки наростальній кількості суден, що заходять сюди, і наростальній кількості перевантажень, особливо в портах Гданська й Гдині, становить приблизно 1 млн тонн на рік. Досі жодна з компаній, що займаються постачанням бункерного палива, не мала такої значної частки на польському ринку, як це передбачає спільний проєкт Unimot Paliwa і Peninsula.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти