У початок

У рф внаслідок атаки дронів горять нафтобаза й НПЗ

У ніч на 24 квітня ц.р. ударні БпЛА атакували нафтові об'єкти на території росії. У результаті атак горить нафтобаза у смоленській області й нафтопереробний завод у воронежі. Про це повідомляється на російських телеграм-каналах.

Як пише на своєму телеграм-каналі губернатор смоленської області васілій анохін, у регіоні атакували нафтобазу. Через це сталося загоряння на паливно-енергетичних об'єктах у двох районах області.

«Цілком ймовірно, внаслідок атаки противника по цивільних паливно-енергетичних об'єктах на території смоленського і ярцевського районів сталися загоряння. МНС на місці ліквідовують наслідки», – повідомив анохін.

Водночас губернатор воронезької області алєксандр гусєв запевняє, що було збито 4 дрони, а через падіння уламків одного з них нібито загорілось приватне домоволодіння. Проте відео, які можна побачити на телеграм-каналах, свідчать про інше.

Атаки українських дронів й нещодавні повені знизили щотижневу переробку російської нафти до 11-місячного мінімуму. Однак такий показник все ще не критичний для економіки країни-агресора.

Як повідомляє ISW із посиланням на Bloomberg, станом на середину квітня рф переробляла 5,22 млн барелів сирої нафти на добу, що на 10 тис. барелів менше від середнього показника на початку квітня.

При цьому з січня росія переробляє 1,23 млн барелів сирої нафти на день на НПЗ, які Україна раніше атакувала дронами. Це на 280 тис. барелів на день (б/д) менше, ніж до початку ударів ЗСУ наприкінці січня 2024 року. Станом на 2 квітня атаки українських безпілотників вивели з ладу 14% всіх нафтопереробних потужностей у росії, про що enkorr повідомляв раніше.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти