У початок

Total відмовляється від розвідки найбільшого в Болгарії газового родовища

Французька мультиенергетична компанія TotalEnergies відмовляється від розвідки нафти і газу на потенційному родовищі Хан Аспарух у північних болгарських водах Чорного моря, йдеться в річному звіті іншого партнера проєкту, румунської OMV Petrom, цитованого Bulgarian Capital Weekly.

«Ми продовжуємо зміцнювати наші позиції в Чорному морі. Ми взяли на себе роль оператора і продовжимо геологорозвідувальні роботи в периметрі родовища Хан Аспарух в Болгарії», – йдеться в річному звіті OMV Petrom.

Дозвіл на проведення розвідки в Болгарії має румунська OMV Petrom, якій належить 43% акцій, а решта 57% – TotalEnergies. Дослідження розпочалися 2012 року і, як очікується, їх буде завершено до листопада 2024 року.

Болгарське родовище має площу 14 220 кв. км і примикає до румунського периметра родовища Neptune Deep, де OMV планує почати видобуток газу 2027 року.

Державний болгарський енергетичний холдинг отримав інформацію про попередні газові буріння, які показують потенційні поклади газу від 210 до 510 млрд кубічних метрів.

Згідно з даними, опублікованими TotalEnergies, у північній болгарській економічній зоні в Чорному морі є два перспективних газових родовища Вінех і Крум. Очікується, що перше вироблятиме 5 млрд кубометрів газу на рік між 2030 і 2040 роками, а друге – 8 млрд кубометрів між 2031 і 2044 роками.

Це набагато більше від річного споживання газу болгарською економікою, яке становить 3 млрд кубометрів на рік.

Після 2044 року видобуток упаде до трьох і чотирьох мільярдів кубометрів на кожному з двох родовищ до 2050 року.

Необхідні інвестиції в газову свердловину становлять від 80 до 100 млн доларів, а після підтвердження комерційного відкриття необхідні інвестиції для розробки родовища становлять від 4 до 8 млрд євро.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти