У початок

Німецький FSRU «Мукран» прийняв перший танкер СПГ

Оператор СПГ-терміналу Deutsche ReGas отримав перший танкер СПГ на своєму підприємстві з імпорту СПГ на базі FSRU в німецькому порту «Мукран» у рамках етапу введення в експлуатацію, повідомляє LNG Prime.

Maran Gas Alexandria 2015 року виробництва, що належить грецькій Maran Gas і катарській Nakilat, прибув у вівторок зі 174 тис. кубічних метрів виробництва Energos Power 2021 року в Мукрані на острові Руген.

Maran Gas Alexandria завантажується вантажем із експортного заводу Equinor Hammerfest LNG у Норвегії.

«Відповідно до попереднього дозволу на тестові операції на енергетичному терміналі «Deutsche Ostsee», СПГ з Норвегії буде завантажено, регазифіковано й подано для тестових цілей найближчими днями», — повідомив LNG Prime 26 березня речник Deutsche ReGas.

«Ми очікуємо отримати дозвіл на регулярну експлуатацію в найближчі тижні після завершення тестової експлуатації», – сказав речник.

Минулого місяця німецька фірма під керівництвом Інго Вагнера й Стефана Кнабе розпочала введення в експлуатацію об’єкта імпорту СПГ після прибуття FSRU, що належить американській компанії Energos Infrastructure, на призначений причал 12 у промисловому порту «Мукран».

FSRU, який має потужність регазифікації до 7,5 млрд кубометрів на рік, також прибув із вантажем СПГ із СПГ-терміналу Хаммерфест.

Метою дослідної експлуатації є випробування і введення в експлуатацію всіх наземних і морських систем.

Окрім FSRU, проєкт «Мукран» включає 50-кілометровий трубопровід Ostsee Anbindungsleitung (OAL).

Німецька компанія Gascade побудувала цей трубопровід, який з’єднує LNG-термінал у порту «Мукран» з німецькою газотранспортною мережею в Любміні.

У червні минулого року Deutsche ReGas підписала угоду з урядом Німеччини про субфрахтування FSRU, переданого 2021 року Hudong-Zhonghua.

Deutsche ReGas прийняла статут Energos Power у жовтні минулого року.

Energos Power працюватиме вздовж FSRU Neptune у Мукрані в рамках другої черги СПГ-терміналу потужністю до 13,5 млрд кубометрів на рік.

У січні минулого року Deutsche ReGas офіційно запустила свій імпортний термінал СПГ у Лубміні, перший приватний термінал СПГ у Німеччині.

Для цього проєкту компанія зафрахтувала збудований 2009 року FSRU Neptune об’ємом 145 тис. кубічних метрів у французького енергетичного гіганта TotalEnergies.

Раніше Deutsche ReGas повідомляла, що Neptune покине порт у Лубміні навесні цього року.

Очікується, що після проведення необхідних ремонтних робіт цей FSRU розпочне роботу в Мукрані влітку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти