В начало

Oman LNG підписує угоду про постачання з TotalEnergies

Oman LNG і TotalEnergies, один з її акціонерів, підписали договір купівлі-продажу на постачання 800 тис. метричних тонн скрапленого природного газу на рік, повідомили у компанії 22 квітня.

TotalEnergies, якій належить 5,54% Oman, LNG буде постачатися компанією протягом 10 років з 2025 року, йдеться в окремих заявах.

Минулого тижня компанія Oman LNG підписала угоду з оператором державної газової мережі Туреччини Botas про постачання близько 1 млн тонн СПГ на рік протягом 10 років з 2025 року. Вона також підписала 10-річну угоду з Shell для постачання 1,6 млн тонн на рік з 2025 року.

Компанія Oman LNG, заснована 1994 року після відкриття значних запасів газу, на 51% належить уряду Оману, на 30% – Shell, 5% – Korea LNG, по 2,77% – японським Mitsubishi Corporation і Mitsui & Co, 2% – таїландській PTTEP і 0,92% – корпорації Itochu. Виробнича потужність підприємства становить 10,4 млн тонн на рік.

Угода купівлі-продажу з TotalEnergies завершує угоду, оголошену в жовтні, для Oman LNG щодо продовження постачань акціонерам, включаючи Shell і TotalEnergies, на термін до 10 років після 2024 року.

Компанія TotalEnegies також прийняла остаточне інвестиційне рішення (FID) для проєкту СПГ Marsa в Омані, повідомила французька нафтова компанія.

Проєктом керуватиме спільне підприємство Marsa Liquefied Natural Gas. Бізнес належить на 80% TotalEnergies, решта належить державній нафтовій компанії Оману OQ.

Проєкт включає 150 млн кубічних футів природного газу на добу, що надходить із 33,19% акцій підприємства в родовищі Mabrouk North-East на береговому блоці 10, який стане сировиною для заводу СПГ Marsa. Виробництво блоку почалося в січні 2023 року і цього місяця досягло рекордної позначки.

«FID дозволяє Marsa LNG продовжити свої права в блоці 10 до терміну дії в 2050 році», — заявили в TotalEnergies.

Проєкт також передбачає будівництво заводу зі скраплення СПГ в порту «Сохар» потужністю 1 млн тонн на рік. Очікується, що виробництво почнеться у І кварталі 2028 року, в основному для обслуговування ринку морського палива. Також буде побудовано сонячну електростанцію, яка повністю покриватиме енергоспоживання станції.

TotalEnergies і OQ перебувають на «просунутій стадії обговорень щодо спільного розвитку портфоліо потужністю до 800 МВт, включаючи сонячний проєкт потужністю 300 МВт, який буде постачати Marsa LNG», – повідомили в TotalEnergies.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти