В начало

Хорватський FSRU вітає 90-й вантаж СПГ

Хорватський термінал скрапленого природного газу (СПГ) на острові Крк отримав свій 90-й вантаж із початку роботи в січні 2021 року, повідомляє LNG Prime.

Згідно з короткою заявою оператора державного LNG-терміналу LNG Croatia, 22 квітня побудований 2021 року 174 тис. куб. м MOL Hestia прибув до FSRU 140 тис. куб. м.

Дані AIS MOL Hestia, надані VesselsValue, показують, що СПГ-перевізник раніше забирав вантаж на гігантському заводі Cheniere Sabine Pass у Луїзіані.

Хорватський FSRU в основному отримує вантажі з США, але також отримував вантажі з Катару, Нігерії, Єгипту, Тринідаду й Індонезії та перевантажує з європейських терміналів.

Угорська MFGK і підрозділ швейцарської торгової фірми MET є одними з користувачів об’єкта.

За даними LNG Croatia, з початку комерційної діяльності LNG-термінал відвантажив понад 7,42 млрд кубометрів природного газу в хорватську систему.

СПГ-термінал регазифікував понад 12,2 млн кубометрів СПГ і здійснив 336 автонавантажувальних операцій.

У зв’язку з високим попитом компанія LNG Croatia наразі працює над збільшенням потужності свого СПГ-терміналу на острові Крк.

Минулого року підрозділ фінської Wartsila виграв контракт на постачання одного модуля регазифікації для FSRU.

За контрактом Wartsila Gas Solutions будує регазовий модуль максимальною продуктивністю 250 тис. м3/год. Фірма уклала контракт на виготовлення модуля з китайською компанією CIMC SOE.

Поточні три установки регазифікації СПГ мають максимальну швидкість регазифікації 451 840 м3/год.

Після модернізації СПГ-завод Крк матиме потужність близько 6,1 млрд кубометрів на рік 2025 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти